Mergi la conţinutul principal

NOI LUPTĂM PENTRU EDUCAȚIA

tinerei generații moldovenești

Vrem să dezvoltăm o generație tânără

  • motivată
  • inovativă
  • și cu încredere în sine!
 

Obiectivele și scopurile Centrului MIT au fost condiționate de contextul economic și educațional din Republica Moldova. Există două probleme majore care afectează în mod negativ economia Republicii Moldova: migrația și sistemul educațional slab. Ambii factori sunt strâns legați și se influențează reciproc, creând astfel un cerc vicios: oamenii părăsesc țara în căutarea unei educații mai bune, în timp ce procesul de exod al creierelor nu lasă suficienți specialiști pentru a face reforme în sistemul educațional.

Problema migrației

Atâta timp cât oamenii părăsesc țara, este greu de construit o economie prosperă. Dezvoltarea oricărui domeniu necesită forță de muncă și minți strălucite, dar șansele de a le găsi sunt din ce în ce mai mici atunci când în țară sunt tot mai puțini oameni. Cu toate acestea, problema migrației intensive poate fi rezolvată prin eliminarea motivelor acesteia: sisteme de securitate socială/ asigurare medicală/ educație necorespunzătoare, lipsa locurilor de muncă și așa mai departe. Îmbunătățirile în domeniile menționate mai sus pot nu numai să împiedice oamenii să părăsească patria, ci și să atragă migranții înapoi acasă.

Sistem educațional slab

Educația este unul dintre factorii cheie care influențează migrația, fapt dovedit de procentul ridicat de tineri care pleacă în străinătate pentru studii. Merită menționat faptul că majoritatea acestora rămân peste hotare, deoarece după obținerea unei diplome recunoscute la nivel internațional nu le mai este atât de greu să găsească un loc de muncă prestigios și bine plătit, în timp ce în Moldova ar fi o provocare. Prin urmare, actualizarea și îmbunătățirea sistemului educațional local poate contribui, în primul rând, la prevenirea migrației unui procent uriaș de tineri și, în consecință, la creșterea potențialului de resurse umane în Moldova. 

 

Astfel, educația este una dintre cele mai importante precondiții pentru ca orice țară să se dezvolte și să prospere.

O estimare sobră arată că, în acest moment, nu este aproape deloc posibil să îi convingem pe migranți să se întoarcă în țară: mai întâi, este necesar să îmbunătățim mediul de învățare și de lucru de aici, iar apoi oamenii vor fi dornici să se întoarcă în patria lor. Astfel, înțelegem că îmbunătățirea situației din Republica Moldova este singura modalitate de a inversa procesul, și exact asta vom face.

 

În activitatea noastră respectăm o serie de principii, care sunt:

Standarde academice înalte

Educația cooperativă cuprinde o mare varietate de standarde academice înalte și factori de avantaj esențiali pentru o învățare eficientă.

Monitorizare și sprijin individual

Personalul nostru didactic sprijină fiecare elev în mod individual, în funcție de nevoile sale. Fluxul de lucru stabilit garantează o supraveghere atentă și permite utilizarea unor metode moderne de predare, cum ar fi seminare, ateliere de lucru, simulări de afaceri, studii empirice sau predare asistată de calculator. Fiind caracteristicile cheie ale unei învățări eficiente, aceste condiții încurajează motivația și contribuie la rezultate de succes ale învățării.

Cunoștințe actualizate

Cursurile sunt predate de profesori internaționali ai Centrului MIT, de lectori asociați de la universitățile partenere, precum și de specialiști de înaltă calificare din companiile și instituțiile sociale partenere. Astfel, toți aceștia predau în domeniul lor de competență; studenților MIT-Center li se oferă doar expertiză de ultimă oră și cunoștințe actualizate. Acest lucru asigură un nivel ridicat al standardelor academice, precum și o predare legată de domeniu.

Studii intensive

Învățarea în clasă și formarea la locul de muncă alternează în intervale regulate de trei luni, asigurând atât ritmul, cât și varietatea pe parcursul tuturor programelor de studiu. Datorită trecerii regulate de la teorie la practică, studiile sunt în mod explicit intensive.

Programe de studiu acreditate la nivel internațional

Toate programele de studiu de la MIT-Center sunt programe de studii intensive recunoscute la nivel internațional.

Perspective internaționale

Perspectiva internațională este un aspect crucial al educației în lumea modernă și extrem de important pentru un început de carieră de succes. Prin urmare, universitatea promovează cooperarea cu universități de renume din întreaga lume. Mediul de învățare de la MIT-Center are un spirit internațional distinct și a fost planificat în conformitate cu modelul ITSI.